Искуства неких родитеља

Желимо да Вам захвалимо што сте били подршка нашој породици током претходне године. Вашим саветима сте допринели да ојачамо односе и повезаност са децом, али и међу нама родитељима. Природан и ненаметљив приступ да кроз игру помогнемо нашем детету и оснажимо га показао се као прави начин да заједно прођемо кроз изазовне ситуације.  Хвала што сте ми омогућили да будем део магије која се ствара у специјалној соби за игру. Видимо се после празника и наравно, играмо се!  

Миловановићи

Наше дете је превише емотивно а није довољно велико да своје емоције зна да изрази на прави начин. То нам је отежавало комуникацију и функционисање у кући јер је уместо туге и своје преосетљивости показивала агресију, страхове, инат или неконтролисано плакање. У жељи да је што боље разумемо, желели смо да нађемо адекватан концепт рада како би смо могли да јој помогнемо. Чули смо за Мају и пожелели да код ње нађемо помоћ. Много нам се допало што се метод рада заснива на игри где дете много лакше успева да изрази себе и своја осећања. Од првог сусрета је била одушевљена Мајом и њеним играчкама што је додатно олакшало ствари. До сада је имала само пет сусрета и промене су већ видљиве. Доста је сигурнија у себе, неки од страхова су већ драстично мањи, слободнија је и опуштенија. Покренула је машту, почела је да измишља приче и садржајније конструише игру. Једва чека сваки поновни сусрет и у стању је да одложи или прескочи сва друга дешавања како то не би пропустила. Ми смо тек на почетку  али јасно је да смо изабрали праву ствар за наше дете и то нас много радује. Све препоруке за Мају. :-)

мама Нина

Наше дете је све сигурније у себе и напредак је видљив у сваком погледу. У пар наврата сам била изненађена (позитивно) њеним реакцијама. Ослободила се беспотребних брига и сада срећнија и са осмехом решава препреке на које наиђе. Искрено се радује сваком сусрету са вама.

Марина и Иван

"Пошто имам сина са потешкоћама из аутистичног спектра и млађу ћерку која је услед разноразних животних тешкоћа (одрастање уз брата са потешкоћама у развоју, развода и све што уз то иде) почела да испољава велике страхове и да се доста повлачи у себе. Како сам са сином прошла разне "стручњаке" прилично обесхрабрена нисам знала код кога да потражим помоћ за ћерку све док нисам сасвим случајно пронашла Причу о вили. Заинтересовао ме је сам концепт рада кроз игру зато што знам колико је за децу то важно и како на тај начин, иако нама одраслима то можда и не изгледа тако, штошта озбиљног може да се уради. Укратко дочекао ме је мали али пријатан и топао простор, још пријатнији терапеут Маја што ми је додатно улило поверење да ова прича није само прича. Само први пут је ћерка прилично невољно отишла да би после сат времена изашла одушевљена и сада из недеље у недељу једва чека тај уторак да иде код Маје и Милене. И после само неколико одлазака већ се виде приличне промене у њеном понашању, отворенија је у комуникацији, вози се лифтом после пуне две године страхова да уопсте уђе у њега и уз то још доста ситница које ми говоре да смо на правом путу и наравно настављамо даље."

Ивина мама

"Маја је стручна и посвећена. Опуштена и ведра. Пуна разумевања, слуха за децу и родитеље. Рад са њом најбоље илуструје питање нашег сина: Да ли у Мајиној играоници може да се слави рођендан? Са сваким новим изграђеним светом виделе су се промене на детету. Хвала вам од срца."

Ђорђева мама

"Мајина машта може свашта! Презадовољна мама, свака реч хвала је сувишна. Понашање детета и његова слобода у игри, кроз дечије ликове из маште је магична комбинација које сваки родитељ треба приуштити свом детету! Са поштовањем девојкама на одличном раду! Од дечијих страхова из маште кроз игру до сигурног детета са још већом маштом!" 

Машина мама

"Маjа je врло приjатна, спонтана и eмпатична. Додатну сигурност ми пружа чињeница о тeмeљном психотeрапиjком образовању. Проблeматика коjом сe бави je свeобухватно подржана зато што je Маjа породични тeрапeут и дeчиjи тeрапeут. Мирна сам и опуштeна зато што ми са дeтeтом ради квалификован стручњак. Дeтe ми долази вeсeлиje и опуштeниje."

Шта кажe дeтe: "Добра je ова Маjа, волим да идeм код њe. Вeлика je а дружи сe самном као да je мала! Супeр су играчкицe и jeдва чeкам да правимо нови свeт"

С.П.

"Тренутак када постанете родитељ је засигурно најлепши тренутак у животу. Но, како расте ваше дете расту и ваше бриге. Хоће ли моћи ово или оно? Хоће ли бити као друга деца и сл ? Наш јединац нам је почео задавати бриге када је дошао на ред развој говора. Најпре смо се надали да ће проћи само од себе и затварали очи пред проблемом, а онда смо одлучили затражити помоћ стручњака који ће нас упутити како да стимулишемо нашег сина да говори. Нисмо ни слутили какву ћемо Пандорину кутију отворити...  Добили смо све осим помоћи коју смо тражили. Уместо да нам кажу како да помогнемо нашем сину стручњаци су слали на силне претраге како би наш син добио дијагнозу. Ми смо их без поговора слушали и вукли дете с једног прегледа на други, све док нисмо схватили да дијагноза неће помоћи нашем сину, нити постоји таблета коју ће моћи добити кад добије ту чувену дијагнозу и помоћу које ће сви проблеми нестати. Тада смо почели трагати за третманима који би помогли нашем сину и нажалост и ту наилазили на разочарења. Стручњаци су углавном били фокусирани на оно што наш син не зна и стално нам све то подцртавали  и сви су као баш знали шта му треба и нудили чувене лиценциране третмане  и програме које наравно само они знају проводити за силне новце, а онда би наше дете долазило кући са бојанком , какву је кући већ одавно обојило или са сликама из парка, јер су тај дан боравили у природи и спуштали се низ тобоган (за силне новце). Као родитељ нисам се могла помирити са тим и стално сам трагала за неким ко ће потенцирати оно што он зна и ко ће ме усмерити како да сама помогнем своме сину и како да ја радим са њим и на крају сам је и нашла. Била је то Маја Антонић! Једна од њених првих реченица у нашој комуникацији била је да наш син није никакво болесно дете него једно мало створење који има јединствени темпо развоја који само треба пратити и подупирати и све ће доћи на своје. Није нам као други нудила чудотворне третмане за силне новце, нити нам је рекла да идемо кући и „нечега“ се играмо са дететом , него нам је несебично понудила сво своје знање предлажући нам конкретне ствари које можемо са њим радити, рекла нам коју литературу користити, упућивала нас како да правимо креативне материјале за игру од ствари које имамо у кући  и што је најважније подстицала нас да уживамо у свом детету и његовом детињству сваког дана.  Уз њене савете од забринутих и тмурних родитеља који стално притискају дете да нешто мора рећи или урадити и дрхте да ли ће успети, брзо смо постали срећна  и весела породица која се свакодневно дружи, игра и забавља без обзира на резултате. Уживали смо и ми и наш син. Уживамо и данас и што је најважније наш син говори сваког дана све боље и боље. Пред нама је сигурно још много борбе, али је лакше борити се када уз себе имате доброг, стимулирајућег, стручног, оптимистичног, срдачног и топлог саветника који се сваком вашем успеху радује као властитом, а управо је таква Маја Антонић и зато јој бескрајно хвала!!!"

Мирела

"Место где су деца деца, где је игра машта а машта бајка. Бескрајно хвала на помоћи, разговору и подршци! "

Ведрана

"Драге „виле“, само сам се жељела искрено захвалити на савјетима који су нам велико помогли са нашом дјевојчицом. Ваш професионализам и посвећеност су нам од почетка улили повјерење, а конкретни резултати их врло брзо оправдали. Проблем физичке удаљености смо ријешили виртуалним сесијама преко skypa, а резултати су услиједили врло брзо и били врло „опипљиви“. Зато вас често спомињемо и топло препоручујемо свима који се можда препознају у улози забринутих родитеља увјерених да је муцање нерјешив проблем. " 

Од срца, А. И. Оперта