Zagrli nežno

Da, moguće je nadoknaditi propušteno. "Zagrli nežno" je program namenjen majkama koje su iskusile postporođajnu depresiju.

Iako rođenje deteta za najveći broj majki predstavlja veliki izvor sreće i radosti, kod nekih žena nastupa postporođajna depresija. Mame sa postporođajnom depresijom doživljavaju ekstremnu tugu, anksioznost i iscrpljenost koje ih mogu sprečiti da obavljaju svakodnevne aktivnosti. To otežava povezanost sa novorođenčetom i mogućnost da brine o bebi. Ključnu ulogu u ovakvoj situaciji ima otac deteta, ali i podrška drugih osoba iz okruženja. Međutim, nakon oporavka majke važno je raditi na propuštenom periodu koji je imao za cilj građenje privrženosti. 

 Privrženost između majke i deteta je zdrava emocionalna veza koja obezbeđuje detetu da se razvija u sigurnom okruženju koje obezbeđuje slobodu za daljim istraživanjem i utiče na socio emocionalni život osobe u odraslom dobu.

Kako se tokom postporođajne depresije ova faza "propušta", važno je dati priliku da se uspostavi ovaj važan odnos. Ovaj negujući i regenerativan program baziran na Theraplay metodi pomoći će majkama u ostvarenju boljeg odnosa sa detetom. Program se odvija u trajanju od 10 nedelja, u tri faze.

Prva faza programa podrazumeva:

*intervju sa majkama koji se obavlja individualno,

*procenu interakcije majke i deteta,

*povratnu informaciju nakon procene.

Druga faza podrazumeva:

*uključivanje u grupu sa drugim majkama i odvija se bez prisustva dece kad se majke uvode u osnove Theraplay metoda a aktivnosti su usmerene na negu samih majki.

Treća faza podrazumeva:

*uključivanje dece a aktivnosti su usmerene na povezivanje majki sa decom.

Napomena: program je moguće realizovati individualno, uz prilagodjavanje Vašim specifičnim potrebama.

Kontaktirajte nas za više informacija OVDE.